metamor

Nyakas hegyi táborok: 2014,nyár

Egyéb, nyári tábor

No Comments


Share this post

 

sárkány

 

Nyári táborok a Nyakas Hegyen, 2014, nyár

A Nyakas hegyi képzőművészeti és természetjáró tábor immár második évadát zárta idén. A „japán”, „kalóz” és „cirkusz” tematikájú hetek óvodás és iskoláskorú résztvevői izgalmas csapatot alkottak, a kicsik idén is sok hasznos dolgot lestek el a nagyobbaktól (a rosszalkodás minden csínjával bínjával kiegészítve). Mindenki megtalálta a karakterének megfelelő pozíciót: nem maradtunk előkelő japán hölgy, kalózkapitány és cirkuszigazgató nélkül.

Idén két új kollégával dolgozhattam együtt: Gerzsenyiné Szuhai Henrietta, aki „civilben” óvónő, illetve Nagy Anita, aki frissen végzett a Zsámbéki Premontrei Iskolaközpontban, és képzőművészeti pályára készül.

A különböző kellékek, jelmezek és díszletek elkészítése mellett volt alkalom bőven kirándulásra, játékra és kötetlen rajzolásra is. (A rajzeszközök egész nap rendelkezésre álltak, amit ifjú vendégeink maradéktalanul ki is használtak.)

A japán héten a lányok kimonót festettek, a fiúk megismerkedtek a klasszikus szamuráj vérttel és a hadviselés szabályaival. Közös erővel több apró japánkert készült el, a tábort pedig teaszertartás zárta, amire a szülők is hivatalosak voltak.

A kalóz héten a hajó mellett sok más nélkülözhetetlen kellék elkészült, többek között papagáj, vitorla, fegyverek és kalapok. Palackpostával érkezett meg a térkép, aminek segítségével szerencsésen az elrejtett nyomára bukkantunk.  A „kincs” elemeiből mindenkinek mobil szobrot, figurát, szerkezetet kellett készítenie, ha el akarta hagyni a lakatlan szigetet… Nem csak a Karib tenger kalózai c. film megtekintésekor láthattunk tengeri vihart, hanem élőben is megtapasztalhattuk azt egy kalandosra sikerült kirándulás közben, – igaz, csupán a szárazföldön. Végül a faluból „kölcsönzött” haszonállatokkal és a nálunk élő kutyával, macskával együtt sikeresen vízre szálltunk és számtalan élménnyel megrakodva zártuk a tengeri utazást.

A cirkusz héten szinte csak ovisok vettek részt, így rangidős táborozónk számára egyértelmű volt: ő lesz a cirkuszigazgató. A kötéltánc, az oroszlánidomítás és a trambulin volt a legnépszerűbb, néhányan pedig –miután kiélvezték mindegyiket, sikeresen ötvözték a mutatványokat a „lovas balerina” bemutatón, a hétzáró előadás keretében.

Reményink szerint jövőre folytatódik a Nyakas hegyi táborozás. Sok ötletet merítettünk az eddigiekből, sok minden vár megvalósításra. Terveink között szerepel a

 „Magyar mesék és mondák” , „A dinoszauruszok világa”, „Harry Potter kalandjai”, „Hogyan éltek és

alkottak az ősemberek” tematikájú hetek megrendezése jövő nyáron.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kalózsisak

 

gésák

 

 

fuvolás lány

 

 

 

 

 

japán kert

 

 

 

 

 

japán kert