metamor

Képzőművészeti tábor a Nyakashegyen 2013, nyár

Egyéb

No Comments


Share this post

A Zsámbéki Keresztelő Szent János iskola festészet és grafika tanárjaként tematikus képzőművészeti, és kaland táborokat szerveztünk a Nyakas hegyen. Saját „műtermemben”, valamint a kertben, a hegyen zajló „indián”, „középkor”, ill. „tündérek, manók” tematikájú napközis táborokban hetente tizenkét gyerek vett részt, háromtól tízéves korig.

Igyekeztünk nem csak a választott tematikák művészettörténeti hátterét, motívumkincsét megismertetni a gyerekekkel, de ezen túl próbáltuk átélhetővé tenni az indián népek, középkori lovagok, kézművesek, harcosok természethez, egymáshoz való viszonyát. A tábor résztvevői kipróbálhatták, milyen sátorban tanyázni, vagy harci szekérrel csatába indulni.

Kirándulásokkal, némi testedzéssel, versenyekkel, játékokkal kiegészítve készítettünk el sok fontos eszközt, ékszert, használati tárgyat, ami jellemző az adott korra, vagy kultúrára, megfigyelve és tovább gondolva az ismert, jellegzetes motívumokat, szabadon kezelve azokat.

A legkisebbek is kivehették a részüket az alkotó munkából és az aktív napi programból.

A tábor sikerén felbuzdulva idén újabb kultúrköröket igyekszünk feldolgozni, és a gyerekek igényeihez igazodva reményeim szerint játékos formában ébresztjük fel a kíváncsiságukat a képzőművészet iránt, ami minden korban minden kultúrának szerves része volt.

IDEI PROGRAMJAINK:

2014 – nyár